Informatie divers

 • Zwemdiploma lijnen banner

 • Aqua Therapie en Zwemveiligheid

  Peuter Survival OverlevingszwemmenIn de eerste fase van de zwemles raken kinderen gewend aan het water, dit gebeurt in oplopend water. In deze fase staat zelfstandigheid in bewegen in water, het kunnen afstappen en opduwen van de kant en springen en onder water (durven) gaan centraal.

  Voor sommige kinderen is dit absoluut niet vanzelfsprekend. Er kan angst zijn of sprake van motorische belemmeringen om op een goede wijze watervrij te worden. Bij beiden dient er rekeing eghouden te worden met een andere aanpak en benadering.  Kleinere groepjes en aandacht voor motorische of sociaal emotionele uitdagingen waarbij er echt sprake is van instructeurs die kennis hebben van het kinderlichaam, van emotionele ontwikkeling en van beweegstructuren en beweegsystemen. Zowel in het water als op de kant.

  Leren zwemveilig worden en uiteindelijk ook zwemvaardig (dat houdt in een diploma behalen) heeft erg veel effect op een kind. Er worden nieuwe verbindingen gemaakt in de hersenen die op bijvoorbeeld taal-emotioneel-sociaal en motorisch gebied veel ontwikkeling kunnen brengen. Belangrijk is dat dit bij kinderen die een extra “uitdaging” hebben goed gebeurt. Hoe beter de begeleiding en hoe meer kennis er is, hoe beter de resultaten op deze ontwikkelgebieden en hoe groter de akans dat het kind echt goed leert zwemveilig te worden en leert zwemmen.

   

 • Vergoeding aanvragen:

  Herkent u als ouder/opvoeder/behandelaar de volgende kenmerken bij een kind, dan is gespecialiseerde zwemveiligheid en vaardigheid traject aan te raden.

  Het kind kan door negatieve associaties een weerstand gaan opbouwen die extreme vormen kan aannemen. Door een juiste begeleiding en benadering kan een kind echter in ontwikkeling groeien en krachtiger worden. Hierin is het van belang dat alle neuzen dezelfde kant op staan. natuurlijk is die zorg, bestaande uit proffessionele begeleiding en monitoring niet goedkoop. Hetgeen vaak leidt tot duurder prijskaartje aan de therapie/zwemles.

  Happy Swim betreurt dat, maar tegelijk zijn wij geen liefdadgheidsinstelling. We zijn een commercieel bedrijf dat naast inhuur van water bij de Gemeentelijke baden, ook te maken heeft met personeelskosten voor professionals, belastingen, kosten voor rapportage en advieswerk. We zijn naast een sport instelling ook een zorginstelling en hebben de daarmee gepaarde kosten.

  Ondanks datw e ons dit realiseren, zijn we van mening dat zorg en op maat begeleiding zo goed mogelijk bereikbaar moet blijven. hetgeen betekend dat we goed kijken naar additionele kosten. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om voor kinderen via de Jeugdwet via de Gemeente een vergoeding voor onze kosten te vragen.

  Veel vergoedingen en potjes zijn niet bekend bij ouders. Hier willen wij graag verandering brengen. De extra lasten voor ouders van kinderen die zorg nodig hebben ligt al hoger, het is fijn dan tenminste op de hoogte te zijn van wat eventueel wel vergoed kan worden.

  Wij hebben de volgende vergoedingen/potjes voor u op een rij:

 • Zwemlijnen

  U kunt bij Happy Swim 2 zwemlijnen uitkiezen.

  1. De Survival lijn, deze zwemdiploma’s bereiden uw kind goed voor op onverwachte situaties en overleven vanaf het begin. In deze lijn zijn zwaardere eisen en kleding vereist voor de diploma’s. Uw kind leert voorbereid te zijn op situaties waar uw kind, naast de afstanden met de diverse zwemslagen, mee in aanraking kan komen. Geschikt voor: avontuurlijke karakters, kinderen die veel zwemmen, ouders met boot/water in de buurt, ouders die  “compleet” willen.
  2. Certificering; doordat we  veel zwemmen met kinderen die een beperking, medicatie of anderzins moeite hebben met (leren) zwemmen, hebben we een speciale certificeringslijn. Voor elk kind op maat wat hij/zij bereikt heeft. Hoeft niet direct het einddoel te zijn, maar geeft wel weer wat uw kind na bijvoorbeeld een jaar zwemles onder de knie heeft. In samenspraak besluiten we daarna wat verder haalbaar zou kunnen zijn en of dat ook wenselijk is. 

   

   

   

 • Communicatie

  Een belangrijk onderdeel van de Happy Swim zwemles is de communicatie met ouders en het kind. Voor aanvang hebben we telefonisch even contact over de zwemlijn, instructeur en methode die gekozen wordt. Voor de start van de zwemlessen worden ouders goed geïnformeerd over het zwemlestraject.

  Soms past het een beter dan het andere en ouders worden middels voortgangsgesprekken & zwemscore (survival) of zwemscore alleen gedurende de zwemlessen op de hoogte gehouden van de voortgang. Tijdens de les kunnen ouders aan de badrand de vorderingen van het kind ook zelf aanschouwen. 

 • De belangrijkste verschillen in de zwemlijnen:

 • Survival ABC

  • Voor kinderen vanaf 3 jaar
  • Groepjes van – 6 kinderen  bij 60 minuten les 
  • Groepjes van 6-8 bij 90 minuten les.
  • Survivalelementen centraal ivm overleven (na ong. 3 maanden)
  • Rugslag en schoolslag als 2e uitgangspunt
  • Aanleren in diepe(re) water met zwem drijfpakje
  • In ong. 8-10 maanden afzwemmen voor het A Survival zwemdiploma
  • Speelse lessen en plezier tot examen
  • Maximale spring & duik oefeningen
  • Zwaardere (zwem en survival) eisen & kleding zwemmen B en C

 • Certificering en Diplomering voor VIP  & Aqua Therapie- Happy In Water

  Afhankelijk van het kunnen van de kinderen hebben we diverse certificaten.

  Dit zijn andere diploma’s dan het bekende A, B of C. Echter deze certificaten geven een indruk wat de kinderen onder de knie hebben. Ook kunnen tussentijds certificaten worden gegeven om succes ervaringen op te doen of als vorm van beloning na een langer durend traject en de verwachting dat het nog even gaat duren voor het einddoel is bereikt.

  Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met u als ouder. 

 • Allebei de lijnen: Gediplomeerde lesgevers + Verklaring Omtrent Gedrag.

 • Benieuwd naar de zwemlessen bij Happy Swim?

  Neem dan contact op voor meer informatie, bekijk ons uitgebreide Aanbod, vraag een gratis proefles aan of registreer uw kind direct bij Happy Swim op 1 van onze Locaties.