Veelgestelde vragen

 • Happy Swim Zwemschool Heppie

  Veel gestelde vragen over Happy Swim

 • Welke vragen horen we het vaakst?

  1. Waarom beginnen jullie al zo vroeg met ABC? Na het afzwemmen van een 2 jarige voor A en meerdere 3 jarigen voor B kunnen wij met stelligheid aangeven dat leren zwemmen niet leeftijd gerelateerd is. Wat wel leeftijd gerelateerd is is de aanpak en de begeleiding voor het jongere kind. Hapy Swim heeft speciale methoden ontwikkeld om het jonge kind ook zwemveilig te maken. 
  2. Waarom zijn jullie contributies hoger dan andere zwemscholen? Wij houden van goed geschoolde instructeurs, die actief en met kennis met uw kind meedoen en ze adequaat begeleiden. In het water. Daar geven we gerichte trainingen en cursussen voor. Daarnaast huren wij de lesbaden, we zijn dus afhankelijk van wat een gemeente ons aan huursom vraagt. Hoe hoger de huur, hoe hoger de contributie. Het gemeentelijk beleid is hiein veelzeggend. 
  3. Waarom wordt mijn kind naar een fysio of andere therapeut doorverwezen? Door ons werk zien we als instructeurs  ongeveer 400 kindjes per week. Hierdoor zien we ook sneller kinderen met motorische achterstanden of die moeilijkheden. Uw kind is in ontwikkeling..en wij signaleren en ondersteunen deze ontwikkeling  Ook in de zwemles. Het gaat er om dat uw kind zich zo optimaal mogelijk ontwikkeld. We voelen dat dit soms gevoelig kan liggen.    Hier wat extra uitleg:
  4. A) als uw kind leert zwemmen worden er andere spiergroepen aangesproken. Ledematen moeten leren draaien, knikken, ontspannen en in spanning komen. Dat kan leiden tot opvallend beweeggedrag. B) het kan zijn dat we uw kind doorverwijzen naar een kinderfysio omdat we liever zeker zijn dan pappen en nathouden. C) het is raadzaam indien er behandelingen via fysio worden ingezet met zwemles DOOR TE GAAN. Door beweegtherapie op het droge te combineren met in het water zijn de beste resultaten verkrijgbaar. Hiervoor is het fijn als we weten wat er gedaan wordt en welk doel het heeft. D) sta open voor eventuele opmerkzaamheden, Happy Swim heeft bewegingsagogen, specifieke beweeg consultants, mrt deskundigen en sportmasseurs in dienst die ook lesgeven en werken nauw samen met fysiotherapeuten; we doen ons best u en uw kind zo goed mogelijk te ondersteunen.
  5. Waarom lukt het mijn kind ineens niet meer te zwemmen, terwijl het de week ervoor nog zo goed ging? Leren zwemmen is een proces, dat met vallen en opstaan eigen gemaakt moet worden. Elk kind heeft een eigen wijze van leren, maar elk kind moet dezelfde stappen doorlopen. Als een kind uit enthousiasme, angst, luistergedrag of moeite met bewegen een stap overslaa of niet goed eigen maakt is dit merkbaar in het latere traject. De instructeur is hierin degene die uw kind terug begeleid naar die “niet afgemaakte” stap en alsnog het traject af maakt. 
  6. Wanner mag mijn kind op? Uw kind mag pas op als het daarvoor klaar is! Het zal een aantal testen moeten doorlopen en elk ervan positief moeten afronden. Pas wanneer uw kind een afzwemkaartje krijgt mag het op. Wanneer het kaartje is uitgedeeld zal het kind niet meer zakken voor het diploma.

   

  Het leesboekje

  Wanneer uw kind start met de zwemles betaald u eenmalig voor het startpakket. Het startpakket bestaat uit een tas met: 2 informatie leesboekjes (1 voor de ouder en 1 voor het kind), Het drijfvest (gebruikt door het gehele zwemlestraject), de beloningskaart. Verder zit in het startpakket: Inschrijfgeld, verzekering en administratiekosten.

   

  Wij raden aan het boekje regelmatig zelf en het boekje van uw kind met hen door te lezen. Er staat erg veel nuttige informatie in en zal veel van uw vragen beantwoorden.

 •  

   

 •  

   

 • Benieuwd naar de zwemlessen bij Happy Swim?

  Neem dan contact op voor meer informatie, bekijk ons uitgebreide Aanbod, vraag een gratis proefles aan of registreer uw kind direct bij Happy Swim op 1 van onze Locaties.