VIP+ lessen

 • VIP+ lessen

  Bij Happy Swim hebben we naast onze VIP zwemles ook VIP + lessen. Zoals de naam reeds verraad zijn dit VIP zwemlessen waar extra zorg wordt geboden.

  Afhankelijk van de behoefte van kind of ouder wordt de methodiek aangepast in deze les. Dit kan zijn dat de instructeur een benadering heeft naar het kind dat afwijkt van wat in de VIP lessen wordt gegeven. Veelal zijn de kinderen in de VIP+ lessen kinderen die op het regulier basisonderwijs een “rugzakje” hebben.

  Deze kinderen kunnen in een aangepaste structuur, met extra aandacht in de groep mee, maar dienen (door bijvoorbeeld enorme angst of wat hevigere concentratie problemen) wel op een andere manier aangepakt te worden.

  Deze lessen verschillen in aanpak doordat:

  • Instructeurs additioneel zijn opgeleid op HBO niveau en dit effectief inzetten in de groep.
  • Er meer 1 op 1 aandacht gegeven wordt aan kinderen
  • Kinderen op andere wijzen worden aangesproken of aangestuurd dan in de VIP lessen
  • Er een lagere snelheidscurve/druk aanwezig is.

  Voorwaarden voor VIP+ lessen:

  • Kinderen hebben geen grote achterstanden en zijn cognitief goed in staat meerdere en moeilijkere opdrachten achter elkaar uit te voeren.
  • Kinderen zijn in staat tot zelfstandig werken en kunnen redelijk eenvoudig bij de les gehouden worden.
  • Er is sprake van enkelvoudige probleem structuren. (geen EN/EN situatie) Bijvoorbeeld: EN ADHD EN AGRESSIE
  • Indien er sprake is van een kind met grotere achterstanden of meervoudige problematiek kunnen deze kinderen doorverwezen worden naar de AQUATHERAPIE

   

  Diplomas

 • In de VIP + Les zult u niet direct een groot verschil zien in de groepssamenstelling of wijze van les geven.

  De verschillen met VIP zwemles zelf zitten hem in:

  1) Communicatie wijze
  2) Verwachtingen van instructeur naar kind
  3) Meer 1 op 1 benadering bij moeite/angst/focus terug pakken.
  4) Meer manuele ondersteuning tijdens de les
  5) Meer nabijheid en affectie in de les
  6) Intenser contact met eigen instructeur via app. Vragen en terugkoppelingen direct mogelijk via app.

  Wat verwachten wij van u:

  1) Vertrouw op onze expertise
  2) Benadruk wat is afgesproken met de instructeur en houd u daaraan naar het kind, ook als het kind het zichtbaar moeilijk heeft.
  3) Geen enkel kind is gelijk, wat voor uw kind werkt kan averechts werken bij een ander. Onderling als ouders hierover overleggen en de verschillen opmerken mag, maar geef er geen oordeel aan. De instructeur weet wat hij/zij doet.
  4) U mag bij het bad zitten, echter uw kind is gebaat bij 1 instructeur aan het bad. Uw taak is complimenteren en enthousiast reageren:-)

  Kosten VIP+ zwemles:
  €125,- per 4 weken (60 minuten)
  €140,- per 4 weken (75 minuten)
  €150,- per 4 weken (90 minuten)

  Doorverwijzen?

  Wij werken nauw samen met diverse samenwerkingspartijen. Indien u een client heeft waarvan u denkt dat onze VIP lessen hem/haar kunnen ondersteunen op de juiste wijze, kunnen we een doorverwijzingsformulier sturen na aanmelding van het kind via ouders.
  Op dit doorverwijzingsformulier knt u aangeven waarvoor de client momenteel wordt behandeld of gezien. Indien gewenst kunt u hierop ook een evaluatie vragen.

  Om te kunnen indexeren waar uw client het beste terecht kan komen kunt u contact met ons opnemen zodat u de ouders het beste kunt adviseren.

  Voor een aantal kinderen/ouders is het mogelijk een PGB of andere vergoeding aan te vragen. Indien u interesse heeft in een dergelijk traject kunt u ons een emails turen met contactverzoek, mail naar: therapie@happyswim.eu

 • Benieuwd naar de zwemlessen bij Happy Swim?

  Neem dan contact op voor meer informatie, bekijk wat ongeveer de Kosten zijn, vraag een gratis proefles aan of registreer uw kind direct bij Happy Swim op 1 van onze Locaties.