Therapeutisch programma- Happy in Water

 • Happy Swim Specifieke Zwemlessen cursus

 • In onze lesmethode is nagedacht over hoe kinderen het beste ontwikkelen. We zetten ontwikkelbreed in. Dus niet alleen op zwemveiligheid en zwemvaardigheid, maar de algehele ontwikkeling van een kind staat centraal. 

  Voor wie zijn onze VIP lessen?

  VIP zwemlessen zijn onze reguliere zwemlessen.  Ook voor kinderen die wat meer moeite hebben in de zwemles.

  We geven deze lessen aan alle kinderen vanaf 0 jaar. We kennen VIP Baby, VIP JUNIOR, VIP A/B/C zwemlessen.

  En als uw kind niet zo goed mee kan komen? De VIP+ lessen zijn lessen waarin alleen door afgestudeerde instructeurs wordt lesgegeven, middels een speciale methodiek. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor de contributie.

  Soms zijn er vergoedingen mogelijk vanuit PGB.

  Indien een kind meer zorg nodig heeft,kan er eventueel een aanvraag gedaan worden voor dubbele kinderbijslag of gekeken worden naar gemeentelijke bijdragen om de lasten te verlagen. Garanties worden door Happy Swim niet gegeven.

  Aqua Therapie ( klik en ga naar de pagina) is voor een kind met MEERVOUDIGE probleemgebieden; dat in speciaal onderwijs zit/diagnoses heeft en waarvoor een apart traject wordt afgesloten. Denk aan een kind dat snel afgeleid is, autisme heeft, extreem angstig is of door een beperking in fysiek, motoriek of social-emotioneel vlak extra begeleiding nodig heeft. Deze variant in begeleiding kent ook vergoedingsstructuren via PGB. Garanties worden door Happy Swim echter hierin niet gegeven.

  1. Plezier en respect voor eigen en andermans grenzen.
  2. We hebben een motorische kaart waarlangs we kinderen in hun ontwikkeling stimuleren, ondersteunen en begeleiden.
  3. 99% van de tijd met de kinderen in het water.
  4. We werken samen met o.a. fysiotherapeuten, artsen, ergo- en manueel therapeuten. Dit heeft door de jaren heen geleidt tot een methodiek waarin we ervaringsgericht en met professionaliteit “onze” kinderen begeleiden in een veilige, vertrouwde, warme omgeving waar oog voor hun kwaliteiten en uitdagingen centraal staan. Onze methode heet Happy in Water. En waarbij onze instructeurs allen extra opleidingen/cursussen gedaan hebben om uw kind zo goed mogelijk te begeleiden.
  5. Contact met u als ouder
  6. onze ervaren en speciaal opgeleide instructeurs werken met specaiaal plan op de gestelde doelen.

   

 • Specifieke les?

  Voorbeeld: U heeft uw kind opgegeven en het blijkt tijdens de reguliere lessen dat uw kind meer moeite heeft dan andere kinderen. Dit kan zijn door angst, motorische, fysieke of emotionele redenen.

  Dan kan een instructeur u het advies geven om met uw kind naar onze “specifieke zwemlessen te gaan”. Dit zijn lessen waarin:

  • de lesopbouw rustiger verloopt 
  • er meer aandacht is voor angsten & problemen (op motorisch en emotioneel vlak)
  • speciaal opgeleide instructeurs lesgeven
  • speciale ontwikkelde methodieken centraal staan. 

  Kosten van de specifieke zwemlessen zijn: €100,00 p/ mnd (60 min) oplopend tot €115,- p mnd (75 min in Nijmegen).

   

  Happy in Water – Specifieke Zwemles (PGB aanvraag) 2020

  Komt u in aanmerking voor PGB via uw gemeente of instantie? Vul dan het onderstaande formulier Happy in Water -Aqua Therapie(PGB aanvraag) 2020 in.

  Of download het Registratieformulier 2018 Happy in Water – Specifieke Zwemles (PGB aanvraag) document (samen met Toestemmingsbrief beeldmateriaal), onderteken deze en stuur de documenten naar info@happyswim.eu.

  Geslacht kind *
  JongenMeisje

  Zwemles *
  Happy in Water - Specifieke Zwemles

  ✔ Registratie per diploma €30,- per kind - ✔ Startpakket (drijfplankje, beloningssysteem, diplomeren) €112,50 (verplicht)


  Heeft uw kind een specifieke benadering les wijze nodig?
  Denk aan: Informatie verwerking-, gedragsmatige-, fysieke-, sensomotorische en psychosociale problematiek. Ons team bestaat uit professionals met veelal een deskundige achtergrond. Daarnaast is er ondersteuning d.m.v. een fysiotherapeut, orthopedagoog, logopedist en heeft ons personeel additionele cursussen en opleidingen genoten. We onderkennen bij Happy Swim het volgende les aanbod:


  Abonnement Specifiek ** (na toetsing bij proefles) 60 min. €125,- p/mndAbonnement Specifiek ** (na toetsing bij proefles) 75 min. €135,- p/mndAbonnement Specifiek +** (na toetsing bij proefles) 60 min. €135,- p/mndA Survival Diploma Specifiek ++ ** (na toetsing bij proefles) 30 min. €135,- p/mnd

  **Opzegtermijn 3 maanden.


  Algemene voorwaarden *: Ik accepteer de automatische incasso & algemene voorwaarden van HappySwim.
  Bekijk ook de Privacyverklaring van HappySwim
  Velden met een * zijn verplicht!

 • Voor welke leerlingen is passend zwemonderwijs bedoeld? 

  Ouders met kinderen die “Anders” zijn (denk hierbij aan allerlei vormen van anders) krijgen binnen het zwemonderwijs vaak te maken met frustratie en een kind dat snel uitvalt of vaak huilend naar de les gebracht moet worden.

  Voor deze groep kinderen is het concept “Aquatherapie’ ontwikkeld. In deze zwemmethode wordt uw kind begeleidt door (ervarings) deskundige zweminstructeurs. Elk van hen heeft een speciale opleiding gevolgd waarin specifieke achtergronden van kinderen met beperkingen of (lichte) stoornissen worden belicht. Ook hebben wij een zeer breed ervaringveld in de sociaal-emotionele effecten van een kind dat kampt met water vrees, beperkingen en uitdagingen. Ons uitgangspunt is versterking van de weerbaarheid en zelfstandigheid. Veelal is die versterking in meerdere ontwikkelterreinen te bemerken. 

  De meesten van ons hebben naast ons instructeursdiploma met aantekening op specifieke doelgroepen ook een psychologische, pedagogische of agogische achtergrond.

  • Happy Swim heeft 3 zwemonderwijs trajecten in onze specifieke methodiek: Specifieke begeleiding (VIP) in  Aquatherapie, Zwemveiligheid (Survival) en Zwemvaardigheid ( komen tot slagen en diploma’s)
  • Wij bieden op elk traject extra ondersteuning en specifieke kennis bij het aanleren van techniek en komen tot zwemveiligheid;
  • Wij hebben specifieke samenwerkingspartners voor advies en ondersteuning;
  • Ons zwem technisch personeel is geschoold en heeft specifieke kennis op kindspecifieke problematiek;
  • Al ons personeel is in bezit van een Verklaring omtrent gedrag;
  • Onze locaties hebben minimaal 30 graden warm water en het bad is overzichtelijk, klein en/of therapeutisch;

  Passend zwemonderwijs gaat over alle leerlingen die zwemles (willen) volgen. In de praktijk gaat het dan vooral over die leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben in het aanleren van water/zwemveiligheid en zwemvaardigheid. Deze ondersteuning kan nodig zijn vanwege beperkingen uit een lichamelijke of verstandelijke beperking, een chronische ziekte, een gedragsprobleem of een cognitieve stoornis.

  In het reguliere zwemonderwijs worden kinderen veelal benaderd in stugge, vaststaande methoden. Er is weinig mogelijkheid voor een zweminstructeur in te gaan op de individuele problematiek en/of uitdagingen die een kind ervaart bij het komen tot zwemveiligheid. Vaak leidt deze zwemlesstructuur tot frustratie, grote angst en jammer genoeg vaak uitvallen van leerlingen voor het bereiken van de beoogde zwemveiligheid. 

  Happy Swim heeft in haar lessen een methode ontwikkeld, waardoor ieder kind, in individueel kader of groepskader (max. 4 leerlingen) wordt begeleidt tot het zwemveiligheid bereikt heeft. De methode is speels, gebaseerd op het kind en water in de les plaats vindt. Wij hebben structuur in de opbouw en lesblokken, echter de les zelf wordt ingegeven door “het moment”. In Happy in Water wordt o.a. meer rekening gehouden met drukte, motorische beperkingen, ontwikkelingsnivo en doelen, groepsgrootte.

  Specifieke doelstellingen voor kinderen in deze lesgroep kunnen onder meer zijn:

  • Plezier krijgen in bewegen;
  • Verbeteren van kracht en duurvermogen;
  • Leren kennen van eigen lichaam, in de mogelijkheden en onmogelijkheden;
  • Verhogen van de belastbaarheid van de rug;
  • Ondersteuning bij ademhalingstechnieken ;
  • Ontspanning;
  • Vergroten mobiliteit;
  • Omgaan met belasting en pijn;
  • Zoeken naar een nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding;
  • Nemen van initiatieven en verantwoordelijkheid;
  • Toename van zelfstandigheid en zelfvertrouwen;
  • Komen tot zwemveiligheid
  • Behalen (aangepaste) zwemdiploma’s/certificaten

  Al onze instructeurs zijn les bevoegd en in bezit van verklaring goed gedrag.
  Tevens zijn er bij ons speciaal afgestemde diploma’s mogelijk, waarin wij met u samen bekijken wat wenselijk en haalbaar is. 
  Voor meer informatie en/of aanmelding mail naar angela@happyswim.eu of neem contact op via het contactformulier

 • Meer informatie volg nog!

  Meer informatie volg nog!

 • Benieuwd naar de specifieke zwemlessen bij Happy Swim?

  Neem dan contact op voor meer informatie, bekijk wat ongeveer de Kosten zijn, vraag een gratis proefles aan of registreer uw kind direct bij Happy Swim op 1 van onze Locaties.