VIP Junior door Happy Swim Zwemschool

 

 • Met én zonder kleding leren overleven

  Hoe vroeg kan je beginnen met zwemles? In onze ogen niet vroeg genoeg! Dat houdt voor ons in dat de keiinsmaking met water en ontwikkeling in en rondom water zo jong mogelijk al kan beginnen.

  Het leren bewegen in water is voor een kind leuk, leerzaam en goed voor ontwikkeling.

  “Wij bieden bij ons een Vip Junior zwemmen. Deze cursus bereid kinderen op speelse en fijne wijze voor op een moment dat ze onverwacht met water en het gevaar van water in aanraking komen, zo is de kans vele malen kleiner dat je kindje verdrinkt als het te water raakt.”

  De naam verraad het al, het zijn onze junior leerlingen, de allerjongsten.

  Onze leerlingen worden nauwlettend in de gaten gehouden op het gebied van hun ontwikkeling. Heeft uw kind een spreidbroekje gehad, is het te vroeg geboren? Of weelicht dysmatuur? Heeft het uitdagingen in de normale ontwkkkeling? Dan is vroege start in het water heel goed voor uw kindje!

  We werken met leuke materialen, gaan van het ondiep naar het groete bad en andersom, leren ze na de survival hoe zich te verplaatsen (zelfstandig) in diep water.

  Onze lessen zijn met en zonder ouder, de proefles wijst uit wat het slimste is Deze les is altijd ZONDER de ouders.

 • Uw kindje leert:

  • Zichzelf te draaien op rug en buik
  • Ademtechnieken (blazen en uitademen)
  • Bij een “val” te water zelfstandig boven te komen (kinderen zinken van nature)
  • Zelfstandig op buik en rug naar de kant te komen.
  • Met en zonder kleren aan

  Daarnaast worden vanaf 2,5 jaar de survival technieken uitgebreid met elementen die het kind voorbereiden op het gewone A diploma. We zullen met de kinderen aandacht besteden aan:

  • Duiken
  • Spetterbenen
  • Kikkervoeten (begin rugslag)
  • Springvormen

  Hierdoor stroomt uw kind ongeacht de leeftijd door naar het reguliere A diploma zwemmen. En gaat het voor het A diploma lessen. 

  Dit  gebeurt in speelse en op veiligheid gerichte lessen, met uitnodigende materialen en genoeg begeleiding om u en uw kind te ondersteunen. Als uw kind dit peutertraject doorgelopen heeft kan het doorstromen naar de lessen van het reguliere A survival diploma.

   

 • Uw kind is uw grootste bezit! Een nachtmerrie om te bedenken dat uw kindje pardoes, terwijl het lekker speelt, te water zou vallen. Zeker als u niet in de buurt bent. En dat is niet geheel ondenkbaar. Een moment niet in het zicht en uw kind kan zich aardig in de problemen helpen. In een waterrijk land als Nederland best een eng idee. Onze peutersurvival is erop gericht dat uw kindje weet hoe het zichzelf in veiligheid kan brengen na een val te water.

  Maar niet alleen voor hun veiligheid is zwemles heel goed. Kinderen in deze leeftijd ontwikkelen in rap tempo. Het kan zijn dat door de snelheid van deze ontwikkelingen het minder opvalt of uw kindje op elk gebied de juiste stappen maakt. Doordat in de zwemles veel ontwikkelgebieden worden aangesproken (bewegen/coordinatie/balans/zelfvertrouwen/taal/emotie kunnen we een kind goed begeleiden en eventueel aansturen en bijsturen waar nodig.

  Resultaat: Een kindje wat sterker wordt, zowel motorisch, cognitief als op emotioneel vlak.

  Voor verwijzers:

  Aqua therapie voor peuters is een goede manier om kinderen met een ontwikkelingsachterstand of dreigende achterstand te stimuleren en te ontwikkelen. Ook emotioneel zijn er bij Happy Swim ontwikkel programma’s. Via onze methode wordt aandacht gevestigd op:

  – Taal
  – Zelfstandigheid
  – Zelfvertrouwen
  – Beweegstructuren
  – Coordinatie & Balans
  – Rompversteviging
  – Spierkracht opbouw
  – Zintuiglijke ontwikkelinng
  – Angst vermindering
  – Agressie regulatie

 • Benieuwd naar de zwemlessen bij Happy Swim?

  Neem dan contact op voor meer informatie, bekijk wat ongeveer de Kosten zijn, vraag een gratis proefles aan of registreer uw kind direct bij Happy Swim op 1 van onze Locaties.