Veelgestelde vragen

Meest gestelde vragen

Als je kind klaar is voor zwemles heb je natuurlijk vragen! Maar ook als je al een kind hebt gehad op zwemles of met zwemles bezig bent, kunnen er vragen op komen. In onze “meestgestelde vragen” hebben we een aantal antwoorden alvast opgesteld. Mocht je na het lezen van deze pagina meer vragen hebben kan je contact met ons opnemen. Ben je klaar om te starten, dan druk je op: Nu Boeken!

Hebben jullie wachtlijsten?

Wij hebben geen wachtlijsten! Dus meld je nu aan!

Wat is watergewenning?

Als je kind gaat zwemmen, leert het allereerst om zich in het water op zijn gemak te voelen. Dat proces heet watergewenning. Afhankelijk van de starthouding van je kind duurt deze fase gemiddeld 3 maanden. Je kind leert hier onder water gaan zonder moeite, ademhalingstechnieken, vallen en opstaan, rollen en plezier maken. Ook wordt gekeken hoe je kind omgaat met opdrachten, de medeleerlingen en de instructrice. Waar nodig wordt extra aandacht besteedt aan dit proces. Watergewenning is cruciaal voor goed leren zwemmen. Alles wat hier niet goed gaat, geeft problemen in een latere zwermfase.

Wat gebeurt er in de lessen?

In de lessen wordt gewerkt aan zelfstandigheid van je kind in en rondom het water. We ondersteunen je kind, staan in het water gedurende het gehele traject, geven het vertrouwen en geven het op speelse wijze steeds meer en moeilijkere opdrachten.

Soms zullen we je kind vragen uit hun comfort zone te stappen, dit is nodig om tot groei te komen.

Ook het sociale aspect is belangrijk in zwemles, hoe ga ik om met mede zwembad gebruikers, waar kan ik helpen, wie heeft hulp nodig. Wat zijn de beste keuzen in bepaalde situaties?

Moet ik stoppen als mijn kind huilt of het niet leuk meer vindt?

Bij zwemles komt een hoop kijken! Het is echt veel meer dan alleen maar een paar zwemslagen leren.

Het is in het begin vaak een complete nieuwe situatie, met nieuwe gezichten, enge geluiden en lastige opdrachten.

Kinderen uiten dan angst, angst voor het nieuwe. Dat mag en is zelfs heel gezond. Het wordt anders als de angst blijft. Dan gaan we samen kijken wat er aan de hand is. Dat kan soms iets heel anders zijn dan je verwacht! Zolang er oog is voor het waarom en daaraan gewerkt wordt; is ons advies niet stoppen!

Indien er in een latere fase van het zwemtraject ineens angst of tegenzin ontstaat kan dit te maken hebben met de verzelfstandiging van je kind in het water. Zelf alles moeten doen, is soms echt beangstigend. Ook kan er iets gebeurt zijn (in het bad of buiten onze lessen om). Belangrijk is aan te geven aan ons dat er tegenzin of angst is. Wij kunnen je kind dan extra begeleiden, maar je ook uitleg geven. Vaak zijn dit soort emoties horend bij het leren zwemmen en gaan ook weer over!

Mijn kind zwemt al bij een andere zwemschool, kan ik overstappen?

Happy Swim heeft instroom mogelijkheden. Dit houdt in dat je kind prima kan instromen op zijn/haar niveau.Wij adviseren een proefles te doen om niveau te bepalen en dan even te overleggen hoe en wat het beste is. Wij hebben geen wachtlijsten, dus er hoeft geen gat in de lessen te vallen bij overstappen.

Waarom priveles?

Happy Swim staat vooral bekend om de lessen waar ieder kind zichzelf mag zijn en we oog hebben voor elk kind. Toch wil het soms moeilijk zijn om in een groep uw kind de focus te geven die het nodig heeft. ls het even niet lekker gaat of als uw kind extra angstig is. Ook komen er veel factoren samen om goed te leren zwemmen en elk kind reageert daar anders op. Dan kan het voor komen dat wij vragen of u een priveles zou willen boeken voor uw kind. Dat zet vaak meer zoden aan de dijk dan 4 of 5 reguliere lessen. Ook kan u zelf de focus en voordelen daarvan graag willen en wilt u privelessen voor uw kind, dan kunt u dat zelf aangeven.

Jullie zijn wat duurder dan jullie concurenten. Waarom is dat?

Happy Swim is een zwemschool die al bijna 10 jaar bestaat. In die jaren hebben wij onze eigen methode ontwikkeld om kinderen tot het diploma te brengen. Onze methode is gestoeld op bredere kennis dan wat een algemene zweminstructeur heeft. We zijn hiervoor en hierdoor ook actief met opleiden. We staan voornamelijk met de leskinderen in het water, daarvoor moeten onze personeelsleden ook de juiste kleding aan. Ook hebben we een persoonlijkere aanpak, wat zich uit in persoonlijk contact. Bellen, appen en dat wij weten welk kind bij welke ouder hoort en andersom. Persoonlijke touch kost tijd, dat zijn uren die buiten het zwembad ook gemaakt worden en betaald!

Vrijwel alle gemeentelijke zwembaden worden gesubsidieerd. Onze zwemschool ontvangt 0% subsidie. Ook dat maakt dat we de prijzen niet zo laag kunnen houden.

Wat betekent flexibel inplannen?

Wij werken met een speciaal online systeem. In dat online systeem hebben we ons rooster opgenomen dat iedere maand wordt geopend voor de ouders om te plannen. We werken dus niet met vaste tijden! Afhankelijk van locaties is het wel vaak een vaste lesdag ( bijvoorbeeld Berghem is altijd op zondag). Maar als ouder ben je vrij in te plannen op al onze locaties en alle tijden die beschikbaar zijn. Bij ons geldt ook geen maximum. Je mag 2 lesuren, 3 lesuren of meer inboeken achter elkaar of op meerdere dagen meerdere tijden. Door dit systeem hebben wij geen wachtlijsten en kunnen ouders zelf de snelheid bepalen. Mocht je op een vaste dag en tijd willen kan je dit dus ook hierop plannen.

Zijn jullie aangesloten bij een erkend zweminstituut?

Ja, wij geven lessen volgens de richtlijnen van een internationaal erkend zweminstituut. Onze diploma’s zijn zowel in Nederland als 21 andere landen geldig.

Daarnaast bieden wij een gedegen voorbereiding op een vrijzwemsitiuatie, een situatie in crisis of onverwachte situaties. Hierdoor leert een kind naast technisch goed te zwemmen ook te handelen op een adquate manier om zodoende onveilige situaties het hoofd te kunnen bieden

Wat zijn jullie locaties?

Wij zwemmen op locaties:

Berghem  (nabij Oss) en Vlijmen Na aanmelding mag je inplannen op al onze locaties.

op de leukste manier leren zwemmen?

Happy Swim biedt goede lessen, speels en op het kind gericht. Gegeven door goede en ervaren instructeurs. We zijn een opleidingscentrum, niet alleen voor onze zwemkindjes maar ook voor aankomend lespersoneel. Hier zijn we erg trots op. Niet vastroesten in gebruikelijke methoden, maar blijven ontwikkelen en nadenken.

Dat leidt tot creatieve en innovatieve lessen. Waar het plezier van af spat! In en uit het water!


Boek nu je zwemles


Neem contact op voor meer informatie

Vanaf 7 januari 2023

Vlijmen

  • zaterdag
  • 13:45 – 14:30
  • proefexamens en examens
  • 14:45 – 15:30
  • Proefexamens en Examens
  • Groot wedstrijdbad
  • Pretzwemmen en volwassen zwemmen