Jonge kinderen en zwemles

Zwemles voor peuters

Waarom al jong beginnen?

Wij zijn groot voorstander van jong met zwemles starten. Happy Swim heeft veel ervaring met zwemles aan zeer jonge kinderen. Dit heeft in het verleden geleidt tot veelvuldig behalen van zwemdiploma A op 3 jarige leeftijd en eenmalig zelfs een meisje op 2 jarige leeftijd!

Waarom vinden wij en gelukkig veel ouders het zo belangrijk? Omdat de grootste aantallen ongelukken met in en rondom water gebeurt tussen 0 en 4 jaar!

Veel ouders denken dat het jonge kind te weinig kracht heeft om een diploma A te halen, echter leren zwemmen is geen kwestie van kracht! Het gaat om leren je af te zetten tegen het water, zodat je vooruit, achteruit kunt gaan. Ook jonge kinderen kunnen dit aanleren:-) Wat belangrijk is dat je kind goed begeleidt wordt met instructeurs die weten wat jonge kinderen nodig hebben en hun vertrouwen krijgt. Wij kunnen door jarenlange ervaring uw jonge kind prima begeleiden naar een diploma!

Wat maakt onze aanpak zo succesvol? 

Welke zwemles voor jouw peuter?

begin nu!

Je peuter veilig!

Peuterzwemles is een verzamelnaam voor onze lessen aan de allerjongsten.

Onze peuterlessen zijn zowel in groepsverband met ouder,  als op survival basis met ouder verkrijgbaar. 

Bij peutersurvival gaan we uit van zelfredzaamheid voor  heel jonge kinderen. Dit gebeurt op speelse, maar tevens technische wijze, in op kind gerichte zwemlessen. 

Peutersurvival heeft tot doel: na val te water leren draaien en keren met gezicht naar boven en drijvende weten te blijven. Zowel in zwemkleding als in gewone kleding. Afhankelijk van leeftijd, trappelen naar kant en eruit kunnen klimmen of roepen om hulp. Dit doen we zowel met ouder, of als het kind wat ouder én zelfstandig is in groepsverband.

Na de peuterlessen ( Fase 1) kunnen kinderen zonder ouder doorstromen naar Peuter A diploma zwemlessen.

Dinsdagochtend in Berghem
Donderdagmiddag in Vlijmen
In overleg op andere uren als uw kind de basis beheerst

Email

info@happyswim.eu

Telefoon/Whatsapp

0413-397000

Zwemles voor peuters

Wat te verwachten in de lessen?

Onze peuterlessen zijn te onderscheiden in met ouders of zonder ouders zwemmen. Ervaring leert dat de lessen in het begin zonder de ouders lastig kan zijn. Echter, na een aantal lessen zijn het vooral deze kinderen die grote sprongen maken. En sneller veilig zijn dan de kinderen die met ouders zwemmen. Met uiteindelijk hetzelfde plezier. 

Wat bepaalt dit nou?